Är ditt blodsocker 1,7 mmol/l efter träning?

Blodsocker 1,7 mmol/l - är det bra eller dåligt?

Vi hjälper dig att tolka dina värden. Blodsockervärdet 1,7 mmol/l kan även skrivas med internationella mått i mg/dl. Motsvarande värde för 1,7 mmol/l är 31 mg/dl.

Ditt blodsocker är: Mycket lågt - hypoglykemi

För att förändra din blodsockernivå till en normal nivå måste du öka ditt blodsocker med 2,8 mmol/l till 4,5 mmol/l. Du bör överväga att äta någonting sött och på så sätt öka blodsockernivån.

Många faktorer kan dock påverka din blodsockernivå. Även om ditt blodsocker är för lågt eller för högt, så kan värdet vara bra vid fasta, efter maten eller efter att du tränat. För en mer noggrann klassificering, välj tillfälle för mätningen nedan:


Blodsocker efter träning

Exercise

Framväxten och förekomsten av livsstilssjukdomar har gjort det nästan en nödvändighet för individer som deltar i träning att kontrollera sina blodsockernivåer både före och efter en träningsaktivitet. För vissa kan blodsockernivån vara högre innan träning, medan för andra kan den vara lägre efter träning. En person som tar insulin och andra mediciner som kan orsaka fluktuationer i blodsockernivåerna bör testa blodsockernivån cirka 30 minuter före aktiviteten och för varje halvtimme under aktiviteten. Detta är en förutsättning för att säkerställa att blodsockernivån är stabil och därför säker för träningsaktiviteten.

Träningstips

Träningsexperter har tagit fram några tips och rekommendationer till dem som vill kunna säkerställa att blodsockernivåerna upprätthålls i samband med träningen. Några av dessa tips är följande:

  • Konsultera läkare innan du deltar i någon träningsaktivitet om du misstänker att du har problem med blodsockret, hur lätt träningen än kan anses vara.
  • Genomför ett stresstest om åldern för individen är över 35 år.
  • Välj en träningsaktivitet som är rolig. Detta för att minska risken för att aktiviteten orsakar extra belastning för personen.
  • Kontrollera blodsockernivåerna innan någon träningsaktivitet påbörjas.
  • Dricka mycket vätska och ha mat som innehåller mycket kolhydrater under träningsaktiviteten.
  • Begränsa träningsaktiviteterna till max 1-2 gånger om dagen. Vid mer än 1 gång om dagen bör dessa också vara väl utspridda. Träningen bör också göras när insulinverkan inte är på högsta nivån.
  • Det är viktigt att kontrollera blodsockernivån omedelbart efter att träningen har genomförts. Denna hjälper till för att förhindra förekomst av låg blodglukos efter att träningen har avslutats.
  • Om blodsockernivån visar sig vara för låg efter ett träningspass, bör ett litet tilltugg rikt på kolhydrater tas för att öka blodsockernivån.
  • Om träningen genomförs i syfte att gå ner i vikt, är det viktigt att anpassa insulinnivån till detta.

Samtidigt som regelbundna övningar hjälper till att upprätthålla en bra allmänhälsa, bör alla övningar som utförs göras med hjälp av kvalificerade experter. Det är viktigt att kontakta kunnig vårdpersonal, särskilt i de fall där personen har haft andra sjukdomar. Vidare bör individer som har diagnostiserats med diabetes, högt blodtryck och liknande tillstånd vara särskilt försiktiga med den strategi som de använder före, under och efter att träningen har genomförts. Du kan läsa mer om högt blodtryck här.


Kolla ett annat värde

Blodsocker: mmol/l

Påverka ditt blodsocker

Mätning och behandling

Alla klassificeringar av blodsocker