Få ner blodsockret snabbt

Få ner blodsockret snabbt - drick vatten

Hur sänks ett högt blodsocker på snabbaste sätt?

De som vid morgonens första blodsockertest har upptäckt en för hög blodsockernivå behöver finna en snabb lösning. Det finns flera enkla sätt att få ner nivån, men var uppmärksam på att det inte sjunker för mycket och för snabbt.

Drick mycket vatten

Se till att dricka mycket vatten, och fortsätt med detta under hela dagen. Vätskeintaget kommer att hjälpa kroppen att späda ut och att hålla ner glukosnivåerna i blodet. Detta kommer troligen att öka mängden urin, men det löses på naturligt sätt. För de som har någon typ av njurproblem bör konsultera vårdpersonal innan detta enkla förfarande används.

Motion och träning

Träna

Träning hjälper kroppens celler att ta upp mer blodsocker och är ett av de bättre sätten att få ner sockernivån i blodet. Vid träning tar musklerna upp mer glukos samtidigt som kroppen blir mer känslig för insulin. Detta betyder att mängden glukos i blodet minskar, vilket kommer att visas vid en förnyad mätning. Ungefär 15 till 30 minuters motion krävs för ett synligt mätresultat. För de som har typ 1-diabetes finns risken av alltför höga nivåer av ketoner i kroppen. Rådfråga därför läkare innan regelbunden träning påbörjas.

Ät protein

Konsumtion av protein kan stabilisera blodsockret, samtidigt som hungerkänslan reduceras. Var dock uppmärksam på att flera olika typer av livsmedel med höga proteinnivåer också kan ha höga sockernivåer. Några bra kostalternativ inkluderar därför torkat kött, ost, mandel och nötter.

Administrera insulin

Insulin

I de fall en läkare har ordinerat ett snabbverkande insulin, injicera detta vid höga blodsockernivåer. Utför en förnyad test inom 30 minuter efter injektionen i avsikt att fastställa att dosen var tillräcklig.

Vid planer och vid användande av någon av dessa ovanstående metoder är det viktigt att först få råd och klartecken av en läkare. I de fall glukosnivåerna sjunker för lågt, tillse att ha någon typ av mellanmål till hands i avsikt att få tillbaka nivån till mer normala värden. Kom ihåg att motion och viktminskning är bland de bästa metoderna för att hålla nere glukosnivåerna i blodet i det långa loppet.